Hvad billedet gemmer

Spændende muligheder for dig med interesse i detektivarbejde og historie.

Under overskriften “Hvad billedet gemmer” vil vi gerne prøve at dykke ind i gamle billeder, som kan have en betydning for vores forståelse af Troldhedes tidlige historie. Planen er, at der over tid, kommer historier med afsæt i nogle af de gamle billeder, som arkivet er besiddelse af, eller som har været lagt op i Facebook-gruppen “Gamle billeder fra Troldhede“. Ved at analysere billedet på beliggenhed, personer, bygninger mm. vil vi prøve at grave lidt dybere og fortælle historien, som ligger i billedet. Meget bliver af gode grunde i kolde fakta. Men hvor det er muligt, vil vi supplere med relevante historier og begivenheder, så vi kan skabe et nogenlunde tidstro billede af hverdagen i Troldhede for mere end 50 – 100 år siden.

Opgaven er naturligt begrænset af de billeder, der er tilgængelige. Men vi vil i videst muligt omfang forsøge at supplere med øvrige arkivalier, som vi er i besiddelse af tillige med avisomtaler og lignende.

Vil du være med i det spændende gravearbejde?

Opgaven er ambitiøs og omfattende – og samtidig begrænset, af de frivillige kræfter, der ønsker at bidrage. Men blot vi kan få gang i det, kan det måske skabe lyst hos andre til at være med i opgaven. Alt arbejdet kan ske hjemme fra egen computer. Vi aftaler det hele på internetbaserede teammøder eller telefonmøder.

Du er også velkommen til at sende billeder, avisudklip eller arkivalier, som du måtte have liggende med relation til Troldhede og/eller personer med tilknytning til byen og egnen.

Interesseret? Så kontakt os via Kontaktsiden.