Jubilæumsskrift og Frøkken Jespersens bageopskrifter

Troldhede Plejehjem anno 1962

Jubilæumsskrift og andre spændende dokumenter vedrørende Troldhede Plejehjem.

Else Jespersen var gennem en årrække leder af De Gamles Hjem i Troldhede. Der blev bagt så duften spredte sig rundt til hjemmets beboer og skabte forventninger til serveringen af eftermiddagskaffen. Mon det nu var Walesboller, Vaniljekranse, Kokoskager eller noget helt nyt? Spændingen blev udløst senere på dagen og skabte utvivlsomt glæde blandt beboerne. ”Uhm, hvor de smager!” – ”Gad vide hvor meget margarine der er kommet i?”.

Det svar kender vi nu! Og du kan også få indblik i de håndskrevne opskrifter i ”Frk. Jespersens Bageopskrifter”. Nogle af de ansatte på hjemmet bidrog også med opskrifter til bogen. Bl.a. har ”Erna” og ”Bitte” bidraget med opskrifter. Ligeledes er der oversigter over menuerne til de forskellige mærkedage gennem årene.

Jubilæumsskrift fra Troldhede Plejehjem 1958-1983.

I 1983 kunne Troldhede Plejehjem fejre sin 25-års jubilæum. Blandt andre fortæller de to bestyrer, Else Jespersen (Frk. Jespersen) og Hans Christensen om de 25 års udvikling fra at være et ’alderdomshjem’ til ’plejehjem’. I starten i 1958 var beboerne mere selvhjulpne end de var i 1983, hvor navnet også blev ændret til ’plejehjem’ med større krav til pleje-delen.

Olga Knudsen fortæller om plejehjemmets ’vennekreds’ som så dagens lys omkring 1981-82. Et rigtig godt initiativ som beboerne satte stor pris på.

Anna Frølund Jensen beskriver levende om medarbejdernes synsvinkel i hendes betragtninger omkring hverdagen på hjemmet. En interessant vinkel på hjemmets hverdag.

Elisabeth Ludvigsen fortæller om hvordan hun og hendes mand i 1965 ved et tilfælde havnede på Troldhede Alderdomshjem – og blev meget glade for være i de trygge omgivelser, som hjemmet bød på.

Læs dokumenterne:

  • Troldhede Plejehjem 1958-1983
  • Frk. Jespersens bageopskrifter
  • Plejehjemmets menu- og indkøbsbog ved begivenheder 1982-2014

i mappen ‘Troldhede Plejehjem‘ under Lokalhistoriske Dokumenter.

Skriv en kommentar

3 × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.