Spændende nye artikler

Troldhede, De Fem Familier og Bruunshaab

“En myte i min familie fortæller, at mine forældre, sammen med fire andre familier, der boede på Viborgkanten i nærheden af Bruunshaab, 5 kilometer øst for Viborg, i midten af 1930’erne flyttede til Troldhede i Vestjylland for at være med til at forberede opstart af fabrikation af to nyudviklede bygningsplader, som fik navnene Troldtekt- og Danatex-plader.” 

Poul DahlSådan indleder Poul Dahl (bysbarn fra Troldhede) sin artikel om “Troldhede, De Fem Familier og Bruunshaab”.

Det er denne artikels formål at søge at afdække hvad der er myte og ”sandhed” i denne familiehistorie, hvor de fleste af de oprindeligt involverede er borte – men også at dykke ned i baggrunden for, at bygningspladerne skulle fremstilles i Troldhede.

Idræt i Troldhede i 1950’erne og 1960’erne

“Det var en periode med mange børn og unge i by og opland – krigs- og efterkrigsgeneration – så ud over den organiserede sportsudøvelse spillede vi meget fodbold, enten på græsplæner eller på stadion.”

Tag med Poul Dahl på et lokalhistorisk strejftog tilbage til den gang, hvor idrætten og sporten fyldte meget i det lille samfund – og nogle var mere “stive” i gymnastik end andre.

De to artikler finder du under Arkivalier -> Artikler.

En kommentar til “Spændende nye artikler”

  1. par nr. 2 i tredie række fra højre er mine forældre Marie og Jens Laurids Hansen (malermester) – Min far er søn af Hans Christian Hansen (malermester) Hans Christian Hansen byggede afholds hotellet og hvor der også var malerforretning. Jeg selv er født i denne ejendom i 1947

    Svar

Skriv en kommentar

14 − 13 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.