Lokalhistorien er en del af vores arv.

Ung by med lange rødder.

Lokalhistorien for Troldhede er et vigtigt element for de af os, der er født , opvokset og lever i Troldhede og omegn. Gennem fortælling, fotos, dokumenter og meget mere, har vi en enestående mulighed for at formidle vores lokalhistorie.

Troldhede som by er relativ ung. Men navnet ‘Troldhede’ har eksisteret i omkring 400 år eller måske endda længere.

Et jubilæumsskrift giver os et indblik.

Derfor er der også meget at fortælle. Og takket være et stort arbejde af vores forældre og bedsteforældre, er vi i dag i stand til at skrive videre på vores lokalhistorie.

Og blandt andet takket være et fornemt arbejde af nu afdøde Jens Lindbjerg, får vi et godt indtryk af byens opståen og udvikling.

I anledning af Troldhede Andelsmejeris 50 års jubilæum i 1960 skrev J. Lindbjerg et jubilæumsskrift.  Det betyder, at vi i dag har et fint billede af en del af byens udvikling i den første halvdel af 1900-tallet.

Arkivet har ‘transskriberet’ (afskrevet) Lindbjergs dokument. Det kan nu læses i sine fuld ordlyd her på arkivets hjemmeside. Hans dokument bestod af en historisk beskrivelse af tiden fra 1600-tallet op til idag. Og han supplerer sit skrift med mere konkrete fakta om Troldhede Mejeris tilbliven i starten af 1900-tallet. Først som privatejet mejeri og senere som andelsmejeri. Og som det nok  vil være de fleste bekendt, blev mejeriet en del af MD Foods. Som blev en del af ARLA.

Tjek det ud…

Vi har oprettet et nyt menupunkt ‘Lokalhistorie‘ med to undermenuer: ‘Troldhedes tidlige historie‘ og ‘Troldhede Mejeri gennem 50 år‘. Tag et kig på dem, og få et indtryk af noget der fik stor betydning for det Troldhede vi kender i dag.

God fornøjelse!

Skriv en kommentar

7 − two =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.